Szerzőinknek

A Competitio folyóirat a modern közgazdaságtudomány bármely területéről közöl tanulmányokat, amelyek új tudományos eredményeket tartalmaznak. A tanulmányok lehetnek empirikus vagy elméleti irányultságúak, illetve kritikai irodalom-összefoglalások. A folyóirat nyitott az üzleti tudományok területéről származó magas minőségű tanulmányok előtt is. A tanulmányok mellett a folyóirat recenziókat és a tudományos élet jelentős hazai és nemzetközi eseményeiről szóló beszámolókat is közöl.

A publikálás magyar és angol nyelven lehetséges. A magyar nyelvű tanulmányokat hibátlan helyesírással és nyelvhelyességgel, az angol nyelvű tanulmányokat pedig anyanyelvi lektor által ellenőrizve kell benyújtani.

A tanulmányok átlagos hossza 1 ív (40000 leütés szóközzel), ettől ± 50 százalékkal lehet eltérni. A tanulmányok benyújtásakor rövid összefoglalót (körülbelül 800-1000 karakter terjedelemben) is kérünk magyar és angol nyelven, továbbá meg kell adni 3-5 kulcsszót és 1-3 Journal of Economic Literature (JEL) kódot is.

A tanulmányok, recenziók, beszámolók formai követelményei itt tölthetők le.